Power System

rse Power System Sedan 1987

HBM Industriteknik AB

RSE Power System

har funnits på den skandinaviska marknaden sedan starten 1987. Den är patenterad i tolv länder och den har även ett EU-patent.

 

De olika sätt hammaren kan användas på varierar, precis som kunderna som använder den. RSE Power System finns både som manuell hammare och som en fastmonterad automatisk slagkolv med linjärstyrning, vilken även kan vara PLC-kontrollerad. Under åren har ett komplett koncept med tillbehör och verktyg utvecklats, vilket resulterat i ett konsekvent växande antal applikationer.

 

Produkten ersätter en vanlig hammare t.ex. vid montering, hålslagning, märkning etc. och ofta med stora fördelar. Vid märkning på stål, plast och trä med vår manuella eller halv/helautomatiska applikation finns det oftast inga andra konkurrerande märken att tillgå. RSE Power System kan utan svårighet bli inbyggd och integrerade i robotapplikationer och i automatiska produktionslinor. Även det enkla pelarstället i bänkversionen har stora fördelar jämfört med konventionella tekniker.

 

Hammaren bör demonstreras för Er vid ett lämpligt tillfälle, då det är svårt att illustrera hammarens potential i ord. Vi hoppas att hammaren är intressant för er verksamhet.

Användningsexempel:

- Idrivning och urdrivning av fjäderstift, styrpinnar, lager, bussningar m.m.

- Sänkning av arbetsstycken i jiggar och fixturer, samt maskinskruvstycken.

- Med hålpipa: utstansning av hål i mjuka material.

- Prägling/märkning med handhållna stansar.

- Användbar i allmänhet där slagarbeten förekommer.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fördelar:

- Arbetsbesparande. Ersätter i de flesta arbeten hammaren.

- Snabbfäste. De olika slagnackarna kan snabbt växlas.

- Progressiv. Med snabba (OBS - inte hårdare!) anslag desto kraftigare effekt och omvänt. Operatören styr slagkraften slag för slag.

- Ergonomisk. Minskning av besvär med förslitningar i axlar, armar och handleder. Det är den invändiga snabbt slående kolven som gör jobbet - m.a.o. små armrörelser med liten kraft.

- Studsfri. Hammaren är så gott som studsfri.

HBM Industriteknik AB - Bastborregatan 1 - 721 34 Västerås - Tele: 021-13 68 60 - Mobil1: 070-520 76 51 - Mobil2: 070-520 76 26 - Email: janberg@hbmab.se